Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-02@17:28:15 GMT

ایستاده غذا نخورید

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۱۱۶۹۸

ایستاده غذا نخورید

زندگی امروز پُرمشغله‌تر از هر زمان دیگری است و خیلی از ما خیلی از کارها را با شتاب انجام می‌دهیم تا در وقت صرفه‌جویی کرده باشیم. گذشته از این‌ها بیشتر ما تلاش می‌کنیم کمتر بنشینیم و بیشتر راه برویم.

به گزارش مشرق، ما به بچه‌ها می‌گوییم بنشینند و غذا بخورند. امروزه دانشمندان این توصیه را تایید کرده‌اند و می‌گویند ایستاده غذا خوردن می‌تواند دریافت ما از مزه و طعم غذا، دمای آن و حتی مقدار غذایی که می‌خوریم را تغییر دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر پنج حس ما (بویایی، چشایی، بینایی، لامسه و شنوایی) در غذا خوردن دخیل‌اند. آیا ایستادن و حفظ تعادل و هماهنگی بدن حین ایستاده غذا خوردن می‌تواند بر این حس‌ها اثر بگذارد؟

تئوری که در این مورد وجود دارد می‌گوید وقتی افراد استرس دارند یا ناراحتند، غذا به دهانشان مزه خوبی نمی‌دهد. گفته می‌شود ایستاده غذا خوردن سبب استرس خفیفی برای بدن می‌شود، بنابراین این استرس بر تجربه‌ای که در غذا خوردن به دست می‌آورید اثر می‌گذارد.

برای برخی از افراد، ایستادن حین غذا خوردن ممکن است به تسکین علائم ریفلاکس اسید معده که یکی از شایع‌ترین مشکلات گوارشی است کمک کند. ریفلاکس اسید زمانی روی می‌دهد که فشار زیاد در معده باعث می‌شود محتویات معده (شامل غذا، اسید و مایعات گوارشی) به سمت و بالا و به طرف مری حرکت کنند. این عارضه علائمی مانند احساس سوزش در وسط سینه یا گلو، مزه‌ی ترش در دهان و آروغ زدن و ... ایجاد می‌کند.

احتمال ریفلاکس اسید وقتی که بعد از خوردن دراز می‌کشید بیشتر می‌شود. زیرا در این وضعیت خوابیده، غذا و اسید می‌توانند به راحتی از معده بالا آمده و وارد حلق می‌شود که هم سطح با معده است؛ اما در وضعیت ایستاده، فشار کمتری به معده وارد می‌شود. بنابراین اگر در حالت ایستاده غذا بخورید، محتویات معده بالا نمی‌آید و در نتیجه ریفلاکس و سوزش سردل هم کمتر می‌شود. البته این اصلا به معنی برتری ایستاده غذا خوردن نسبت به نشسته غذا خوردن نیست و ممکن است در طولانی‌مدت اثر عکس داشته باشد.

با وجود چیزهایی که گفتیم باز هم ایستاده غذا خوردن اثرات نامطلوبی بر گوارش دارد:

گاستریت و نفخ 

از نظر فیزیولوژیکی وقتی هنگام غذا خوردن می‌ایستید، خون در پاهایتان جمع می‌شود (به دلیل جاذبه) و این باعث می‌شود خون کافی به سمت دستگاه گوارش نرود. درنتیجه کربوهیدرات خوب هضم نمی‌شود و نفخ و گاستریت ایجاد می‌کند.

ضمنا ایستاده غذا خوردن معمولا با سریع‌تر خوردن همراه است. تند تند غذا خوردن هم باعث می‌شود هوای بیشتری با غذا ببلعید که باعث نفخ خواهد شد.

 پُرخوری

همانطور که گفتیم، ایستاده غذا خوردن باعث تندتند خوردن می‌شود و این سرعت، نتیجه‌اش کوتاه‌تر شدن زمان کلی خوردن است. مشکل اینجاست که در این شرایط به چند دلیل تشویق می‌شویم پُرخوری کنیم.

اول اینکه ایستاده غذا خوردن معمولا با حرکت کردن همراه است که باعث گوارش سریع‌تر شده و می‌تواند باعث شد زودتر احساس گرسنگی کنیم.

دوم اینکه وقتی ایستاده و تندتند غذا می‌خوریم، احتمال اینکه حواسمان پرت چیزهای دیگر شود بیشتر است و وقتی روی غذا تمرکز نمی‌کنیم و توجهی به لقمه‌هایی که به دهان می‌بریم نداریم، کمتر احساس سیری و رضایت از خوردن می‌کنیم.

از سویی دیگر، هر چه زمان بیشتری برای جویدن غذا صرف کنیم، احتمال پُرخوری کمتر می‌شود.

روی زمین نشستن و غذا خوردن قلب را تقویت می‌کند

همه می‌دانیم که غذا خوردن، دمای بدن را بالا می‌برد زیرا به انرژی بیشتری برای گوارش غذا نیاز دارد. به همین دلیل گاهی موقع غذا خوردن گرممان می‌شود یا حتی عرق می‌کنیم. قلب ما برای اینکه با این فرایند همراهی کند بیشتر تلاش می‌کند تا به سیستم گوارش کمک کند.

وقتی پاهای ما پایین‌تر و زیر قلبمان قرار دارد، مثلا وقتی ایستاده‌ایم یا روی صندلی نشسته‌ایم، جریان خون به سمت پاها می‌رود، اما وقتی روی زمین چهارزانو می‌نشینیم، گردش خون بدنمان بهتر است و این به نفع قلب خواهد بود. بنابراین روی زمین نشستن و غذا خوردن به نفع قلبمان است.

روی زمین نشستن و غذا خوردن مغز را آماده‌ گوارش می‌کند

وقتی روی زمین چهارزانو می‌نشینیم و غذا می‌خوریم به گوارشمان کمک می‌کنیم. در یوگا، این وضعیت سوکاسانا (نشستن راحت) نام دارد که فرد را راحت‌تر و آگاه‌تر می‌کند. این باور وجود دارد که وقتی برای غذا خوردن این‌گونه می‌نشینیم، به مغزمان به طور اتوماتیک این پیام را می‌فرستیم که برای گوارش آماده شود.

ایستاده غذا خوردن تا چه اندازه بد است؟

این انتخاب شماست که ایستاده غذا بخورید یا نشسته. چیزی که مهم است اینکه هنگام غذا خوردن تمرکزتان را روی غذا بگذارید و به بدنتان و اعلام نیازهایی که می‌کند توجه داشته باشید.

در واقع افرادی که با ذهن‌آگاهی غذا می‌خورند، یعنی به غذا توجه دارند و کاملا در لحظه‌اند، اغلب کمتر می‌خورند و حین خوردن لذت بیشتری از غذا می‌برند و بیشتر سراغ غذاهای سالم می‌روند.

منبع:تبیان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت غذا خوردن سلامت اخبار سلامتی خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت ایستاده غذا خوردن روی زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۱۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران مقابل جنگ، تحریم، فتنه، تکفیر و ترور، شرافتمندانه ایستاده‌اند

فرمانده کل سپاه در پیامی به مناسبت هفته کار و کارگر و روز بسیج کارگران و کارخانجات تاکید کرد: سپاه پاسداران و بسیج مستضعفان همواره در کنار کارگران و مدافع حقوق و مطالبات به حق آنها خواهند بود.

به گزارش ایسنا، سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران به مناسبت هفته کار و کارگر و روز بسیج کارگران و کارخانجات  پیامی صادر کرد.

 متن این پیام به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

ملت بزرگ ایران در دهه‌های پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی؛ آفرینش گر حماسه‌هایی جاودان در صحنه دفاع از استقلال و هویت اسلامی و اعتبار و منزلت تمدنی خود بوده‌اند.

آنها در مقابل جنگ، تحریم، فتنه، تکفیر و ترور، شرافتمندانه ایستاده‌اند. پاکترین و شریفترین بخشی از جامعه که در تمام این حوادث و رویدادهای عظیم درخشید و در مسیر ساختن ایران قوی و عبور از تحریمها نقش قاطعی آفرید، قشر نجیب و پر تلاش کارگر بود.

تقدیم 14 هزار شهید یک صفحه نورانی و پرافتخار از این قشر الهی است که محبوب پیامبر اعظم (صلوات الله علیه و اله) است بازوی کارگر بوسه گاه نبی مکرم اسلام است.

در نگاه امام بزرگوار (ره) و در منطق رهبر عزیزمان، کارگران جایگاهی رفیع و منزلتی عظیم دارند.

 حضرت امام خمینی (ره) و حضرت امام خامنه‌ای همواره حامی و پشتیبانی کارگران عزیزمان بوده‌اند و رضایت ایشان از این جامعه پاک و بی ادعا؛ بیانگر تأثیر آنان در اعتلاء حال خوب جامعه است که در بیانات نورانی اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی جلوه‌ای درخشان داشت.

 9 اردیبهشت سالروز تشییع نمادین "شهید عزیز عبدالحسین برونسی"  است که نشانگر و مظهر فضائل جامعه کارگری است، به عنوان روز بسیج کارگری نامگذاری شده و 12 اردیبهشت روز جهانی کارگر است تا همگان بتوانند بخش کوچکی از دین خود را با تقدیر از این عزیزان ادا نمایند.

 سپاه پاسداران و بسیج مستضعفان همواره در کنار شما و مدافع حقوق و مطالبات به حق شما خواهند بود.

 اینجانب، این ایام را به همۀ کارگران شریف و خانواده‌های صبور و شکیبای آنان صمیمانه تبریک عرض نموده و دست بوس شما عزیزان هستم.

 همه ما اراده‌ها و قلب‌های خود را به یکدیگر پیوند می‌زنیم و اوامر رهبر عظیم الشأنمان را که در مراسم 5 اردیبهشت 1403 در جمع کارگران ابلاغ فرمودند را به صورت جدی اجرا می‌نمائیم.

عزت و سربلندی همه شما عزیزان را از خداوند بزرگ مسئلت دارم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مشکلات روانشناختی چه ارتباطی با چاقی دارد؟
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • بیماری روانشناختی و فشار خون از عوامل چاقی هستند
  • فعالیت حدود ۱۸۰۰ معلم بازنشسته در مدارس شهرستان‌های تهران
  • ر ادیو تمام قد به احترام معلمان ایستاده
  • هشدار رئیس سابق به رئال: گول بایرن را نخورید!
  • ۶ اشتباه رایج بعد از غذا خوردن
  • مجموعه شعر «رو به جهان ایستاده ام رو به تو» منتشر شد
  • کارگران مقابل جنگ، تحریم، فتنه، تکفیر و ترور، شرافتمندانه ایستاده‌اند
  • ببینید | حرف‌های این متخصص را بشنوید تا دیگر ته‌دیگ نخورید!